HIP HOP CULTURE

Culture,

in het Nederlands cultuur en in Leeuwarden zelfs: Dé Culturele Hoofdstad 2018!

In het prachtige Leeuwarden, midden in Friesland, vindt men een samenspel/vereniging/verbinding van verschillende culturen en achtergronden. De cultuur in Leeuwarden is levendig, volop in ontwikkeling en aan het uitbreiden naar de rest van de wereld. Binnen de hiphopgemeenschap is dit zeer vergelijkbaar. Hiphop heeft namelijk alles te maken met het leggen van verbinding!

In de Hiphopcultuur zie je anno 2017 niet alleen online grote gemeenschappen elkaar treffen om ideeën uit te wisselen of met miljoenen tegelijk dat vette nieuwe album streamen, maar ook tijdens dit festival. Hiphopcultuur leeft enorm onder jongeren en spreekt hen aan. Ze identificeren zich ermee en leren elkaar en zichzelf op een andere manier kennen. Tijdens het Lion City Festival willen we een centrale ontmoetingsplek creëren voor hiphopcultuur in Noord-Nederland en daaromheen.

Tijdens Lion City zullen er veel verschillende cultuurelementen te vinden zijn zoals bijv. breakdance en graffiti en zullen deze worden gecombineerd. Met het Lion City Festival willen we een cultuur bestuiving realiseren waarbij bezoekers kunnen meemaken hoe de cultuur leeft, maar ook zelf meedoen in deze cultuur. Ook verschillende organisaties binnen de Friese en Nederlandse hiphopcultuur willen wij in samenwerking en in verbinding brengen met elkaar.

Iedereen is vrij om zijn/haar eigen cultuur mee te nemen en vrij te laten in het prachtige gebied waar Lion City zal plaatsvinden. Van jong tot oud, van groot tot klein, uit het Noorden of Zuiden, iedereen maakt deel uit van deze prachtige levendige cultuur waar wij zo trots op zijn met z’n allen. Tijdens het Lion City Festival zie je deze tot leven komen, dus kom en beleef!