THE PUZZLE

chander

DANIEL CHANDER

Daniel Chander is sinds 2014 actief bezig met muziek. Hij heeft lange tijd gewerkt aan zijn eigen ontwikkeling als singer/songwriter en rapper, in januari 2017 kwam zijn eerste track met videoclip online. De combinatie van rap, zang en zijn unieke stemgeluid maakt zijn muziek toegankelijk voor een breed publiek.

Daniel is zoon van een surinaamse vader en een duitse moeder. Op 9 september 1992 zijn hij en zijn tweelingbroer geboren in Barcelona. De broers vierden hun eerste verjaardag echter in Deventer, waar ze zijn opgegroeid. Eind 2013 kwam Daniel na een huisbrad bij Jay van The Puzzle terecht. Jay nam hem destijds in huis, waar hij door de aanwezigheid van een studio en rappers zijn stress begon te verwerken met het schrijven van teksten. Door te doen en te durven falen op open mics en jamsessies heeft hij veel podiumervaring opgedaan. Met invloeden van reggae, jazz, r&b en hiphop heeft hij zijn eigen sound gecreëerd, dit heeft hem gevormd tot de artiest die hij nu is.

D3MON

D3MON

Achmed Maduro ook wel bekend als D3MON is al ruime tijd bezig met muziek, hij begon bij Hit Squad in Sint Maarten en is nu in nederland actief member van The Puzzle Music. D3MON is een engelstalige Rapper/producer, met zijn aangename stemgeluid en mooie varierende flows weet hij elke trap beat om te toveren in een hit! Zijn eerste mixtape is onderweg en in de loop van de tijd zullen er nummers en videoclips online verschijnen. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen volg hem op Social media!

DONAB

DONA B

Bouke Donabauer, ook wel bekend als Dona B, is een veelzijdig Hip Hop artiest/producer met ruim 10 jaar ervaring. In 2014 bracht hij zijn debuut ep “Advizeur” uit die goed is ontvangen. Hij heeft eigenlijk nooit stilgezeten, zo heeft hij rappend met een orkest in de Harmonie te Leeuwarden gestaan, maar ook met Reggae producer Asher-E in de Melkweg en op het Afro Latin festival in Belgie. Hij ziet zijn stem als instrument en klampt zich niet vast aan één stijl. Of het nou Klassiek, Hip Hop of Reggae is, hij weet er zijn draai in te vinden. Hij is een inhoudelijk sterke rapper met confronterende teksten en een strakke flow.

Het begon allemaal in Deventer waar Dona B opgroeide en al op jonge leeftijd in aanraking kwam met muziek, hij begon in 2004 met schrijven om zijn opgekropte gevoelens te uiten. Al snel kwam hij erachter dat het rappen van die teksten hem de echte bevrijding gaf! Toen hij Dablanca leerde kennen werd het allemaal serieuzer, samen hebben ze eind 2005 The Puzzle opgericht. Een groep artiesten met verschillende talenten en culturen die samen als een puzzel in elkaar passen. “Iedereen is een stuk van The Puzzle, we zijn allemaal anders, maar allemaal gelijk!” Eind 2007 moest Dablanca het land verlaten en ging hij terug naar Angola. De jongens hebben elkaar beloofd verder te bouwen, meerdere stukjes te vinden om zo The Puzzle compleet te maken. Dona B trok veel op met Jay, een trouw lid van The Puzzle. Samen hebben ze veel talenten geholpen verder te ontwikkelen door ze te betrekken bij studio opnames en optredens. In 2009 verhuisde Dona B naar Leeuwarden voor de opleiding Sound Design om zijn kwaliteiten als producer te verbeteren. Hier is hij tot op heden actief bezig met veelzijdige projecten en coacht hij artiesten van The Puzzle Music.

leezy

LEEZY

Jeffrey Nusmeijer beter bekend als ‘Leezy’ is rapper/zanger en al jaren actief als artiest bij The Puzzle. Hij staat bekend om zijn pakkende refreintjes en positieve mindstate, hij maakt vooral teksten over de dingen die hij ervaart in het leven.

Leezy werd geboren op 14 december 1993 te Deventer. Op 15 jarige leeftijd begon hij met het maken van muziek, zodoende kwam hij Jay tegen die hem naar de studio heeft gebracht van The Puzzle. Daar maakte Leezy kennis met Dona B en in 2009 sloot hij zich aan bij The Puzzle. Vanaf dat moment is muziek pas echt voor hem begonnen. Hij heeft zich in de loop van jaren erg ontwikkeld. Leezy is perfectonistisch en heeft het meeste materiaal nog liggen om uit te brengen. Hij heeft zich al vaak laten zien en horen met diverse optredens in Deventer, Leeuwarden en andere steden. Tot op het heden is Leezy actief bezig met het maken van muziek en we kunnen in de toekomst nog veel van hem verwachten.

jay

JAY

Occupation

Jay staat bekend om zijn rauwe sound en explosieve energie op stage. Hij rapt zowel Nederlands als portugees op snoeiharde trap beats of echte clubbangers. Met zijn knallende tracks weet hij het publiek altijd mee te trekken en er een groot feest van te maken.

Muziek heeft jay van de straten gehouden, In 2006 leerde hij Dona B kennen, hij liet zichzelf horen in freestyles en zo begonnen de jongens veel samen te werken. Jay werd lid van The Puzzle en dat gaf zijn leven een andere wending. hij had geen behoefte meer om het verkeerde pad te bewandelen maar wilde mensen helpen. Zo gezegd zo gedaan, met de tijd heeft hij tientallen jongeren van de straat gehouden. Hij bracht ze naar de studio om muziek met te maken en hun talenten te ontwikkelen. Jay heeft met The Puzzle al door heel nederland op diverse podia gestaan. momenteel is hij druk bezig met het maken van zijn eerste solo tape, het is een veelzijdige artiest/host waar we dit jaar veel van kunnen verwachten!

Viso

VISO

Virgil solaro werd geboren op 20 November 1996 te Deventer en is opgegroed in de wijk Borgele. Op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met muziek. Sinds 2013 is Viso actief member van The Puzzle Music. Viso maakt nederlandstalige rap en heeft met de tijd zijn eigen unieke sound ontwikkeld.

Geef Viso een harde trap beat en hij zal met strakke flows en woordspelingen het publiek tot een hoogtepunt te brengen, hij heeft al verschillende podia door heel Nederland gespeeld en is bereid om dat nog veel meer te doen!

Viso werkt momenteel aan zijn eerste mixtape die binnenkort verwacht wordt. Dit doet hij in samenwerking met D3MON. Naast zijn rap is Viso ook actief als workshop docent, danser en singer/songwriter.