Skate Contest

Skate Contest

Wat is skatecultuur?

Skatebooarden is begonnen als hobby maar is door de afgelopen decenia uitgegroeid tot een subcultuur welke miljoenen kinderen, jongeren en zelfs volwassen dagelijks mee bezig zijn. Skateboarden heeft weinig regels en wordt door iedereen over de hele wereld op zijn manier beoefend. Truukjes doen op een plank met vier wielen is de allesverbindende factor van alle skateboarders wereldwijd.

Tijdens Lion City wil Skatevereniging Leeuwarden iedereen vragen om zijn truukendoos mee te nemen naar het tennisveldje op het van loonpark.


Hoe werkt de contest?

We houden een skatesessie op het tennisveld. DIt houd in dat we skaters uit heel Nederland uitnodigen met ons een middag te komen skaten op onze houten obstakels, die we s'middags op het veldje neerzetten. Skaten doe je met elkaar en niet tegen elkaar en meestal is iedereen elkaar aan het aanmoedigen om vette truuken te landen op de tijdelijke obstakels.

Als klap op de vuurpeil organiseren wij een best line sessie. Skaters krijgen een half uur lang de tijd om hun beste combinatie van truuken te doen op meerdere obstakels. We zullen de obstakels in volgorde plaatsen en vragen de skaters om, om de beurt te proberen te vetste truuken achter elkaar te maken.

De jury gaat beoordelen welke combinatie van verschillende truuken het best is. Er zijn prijzen voor de best line en de best trick. Uiteraard is er smiddags genoeg ruimte voor iedereen om te proberen te skaten.


skatecontestlioncity@leeuwardercollectief.nl

Athletes

Skate Contest

John Doe

Skater

Skate Contest

Armando Casas

Skater

Skate Contest

Jesus Sanchez

Skater

Skate Contest

Errol Newby

Skater

Skate Contest

Rosa Meltroso

Skater

Skate Contest

Selva Del Rio

Skater

MELD HIER AAN ALS SKATER